10 pers

 

  • 60 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 3 gekookte eieren
  • 500 gr asperge schil
  • 500 gr asperge
  • 2 dl room
  • 150 gr garnaaltjes
  • peper en zout

 

werkwijze:

  1. Schil de asperges.
  2. Kook de asperge schillen in 3 liter zilt water en giet ze daarna af, vang het vocht op in een andere pan.
  3. Kook in dit vocht de asperges gaar, haal ze uit het vocht en snijd ze klein.
  4. Maak een roux van boter en bloem.
  5. Voeg aan de roux de room toe en dan met beetjes de asperge bouillon erbij let erop dat na iedere keer de soep moet koken, als de juiste dikte is bereikt dan brengen we de soep op smaak
  6. Kook de eieren gaar en snijd ze klein
  7. Doe de garnaaltjes in een bord, doe de soep er op en dan het ei, garneer met groen.